26
okt

World Press Photo 2014

World Press Photo 14 i CPH

En af ugens helt store oplevelser, der har givet stof til eftertanke, tårer i øjnene, inspiration, ærefrygt og til tider en klump i halsen, men også træk på smilebåndet, er World Press Photo 2014 udstillingen, der lige nu vises i Politikens Hus ved Rådhuspladsen i København. Du kan også se verdens bedste billeder på Politikens hjemmeside.

Udstillingen løber på sit sidste – stopper 30/10 – men her ser du vindere af de forskellige kategorier: World Press Photo Awards

Vinderbilledet er fænomenalt og værd at studere i længere tid, men alle billeder formåede at røre noget og sætte tanker igang. Rent fotografisk er jeg vild med det opstillede portræt, du ser nedenfor med 5 albinoer, der her er fotograferet på deres blindeskole, eller blindehjem er det nærmere, i Afrika.

Fotografier fra WWP14

Nogle af de fotografier, der også gjorde stort indtryk var f.eks. historien om den svenske atlet/løber Nadja Casadei, der er ramt af kræft og gennemgår kemobehandling, men det til trods har annonceret, at hun stiller op til OL i 2016. Det er stærke billeder af svenske Peter Holgersson. Hendes historie følger jeg nu via hendes blog.

Så var der historien om den tyske Barbara, der har dedikeret sit liv og åbnet sit hjem for herreløse hunde. Der bor 250 hunde i hendes hjem – de kommer alle til dyrlæge og bliver passet godt. Fotografierne er taget af engelske Julie McGuire

Der er også fotografiet af manden og kvinden, der sidder døde og omslynget i hinandens arme, næsten mumificeret af støv, byggesten og cement, der ubarmhjertigt er faldet ned over dem da deres arbejdsplads, fabrikken i Bangladesh, styrtede sammen ovenpå dem. Det er et fastfrosset øjeblik af en barsk virkelighed og som betragter er det svært ikke at skabe en historie om de to. Hvad var deres relation? Hvad var deres sidste ord? Fotografiet er taget af Taslima Akther.

Kan du ikke nå forbi udstillingen, er det muligt at købe en paperback udgave på 160 sider med alle fotografier via hjemmesiden.

Her kan du hente gratis apps til World Press Photo 2014 – iOS versionAndroid version

Følg WPP på Twitter her.

Politiken nævner, at World Press Photo 2015 mest sandsynligt kommer til at ligge fra d. 2.-22. oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>