05
feb

Rumtosset – Pastel parcelhus blues

Rumtosset på ARoS

En sanserejse

ARoS inviterer på sanserejse med deres nye, aktive udstilling, der viser kunstværker af bl.a. Christian Lemmerz, Svend Wiig Hansen og Dorthe Dahlin som en del af kulisserne til Teaterhuset Filurens forestillinger. Eller er det Teatertruppen Filuren, der er kulisser til værkernes fortælling?

Rumtosset hedder det nye koncept på ARoS, der skal vække dine sanser igennem kunst, teater og kultur. Det er en slags udstillingsteater, hvor du som tilskuer inviteres med rundt i forskellige rum, til forskellige fortællinger.

Kunsten på væggen

De udstillede værker på væggene i teaterudstillingen er bl.a.: Svend Wiig Hansen, Menneskeridt – Arne Haugen Sørensen, Idyl med indbygget katastrofe – Dorthe Dahlin, Mnemosyne – Bjørn Nørgaard, Thorvaldsens portrætbuster – Christian Lemmerz, Afasi II – Nils Erik Gjerdevik, Maleri-collage med isbjørn.

Rumtosset teaterudstilling

Skuespilkunsten

Rum, kunstværker, fortællinger og musik fungerer sammen i en helhed og skuespillerne Anna Ur Konoy og Niels Kiele gør rejsen behagelig, interessant, humoristisk og eftertænksom.

Niels Kiele mestrer et utal af instrumenter, der skaber den rette stemning igennem hele udstillingens nuancer. Han spiller med en behagelig lethed, og løsner lidt af den stive andægtighed, der opstår i et rum, hvor man skal være stille og betragte tavst.

Det samme gør Anne Ur Konoy med sin ironiske og humoristiske rolle igennem udstillingen. Ikke mindst i hendes måde at lukke betragteren ind i en aktiv rolle igennem mimik og gestus. Der kommer et insisterende omend flygtigt nærvær i hendes mimik, som var hun en stemme i dit indre. Det er tilfældet, når hun inviterer til klapsalver i takt til musikken eller, har brug for en hånd, til at rejse sig.

Det første værk, den første scene og det første tema har Arne Haugen Sørensen værket ‘Idyl med indbygget katastrofe’ som baggrund. Her udspiller sig i teaterudstillingen en vandring tilbage til barndommens idyl, der brydes af katastrofen i ‘Pastel Parcelhus Blues’. Det er historien om det pæne ydre med ligusterhæk og parcelhus, som dække over virkelighedens mørke.

Teaterudstillingen er en spændende og ny måde at opleve kunsten på. Kunsten der indgår i en perfekt, kreativ fortælling med lyd, skuespil og publikum tilsammen.

Grafisk krise

Undervejs indbyder ARoS til at dele din lyst eller trang til at ‘skrige’ via en interaktiv væg.

Hvad giver dig lyst til at skrige?, spørger de.

Desværre giver den helt kreativt forladte væg mit grafiker-øje, lyst til at skrige. Udstillingens hvide væg, bruges til at projektere en række ‘bullits’ på som var det en kedelig powerpoint-liste. Det er sætninger og ord fra udstillingens gæster, der opfordres til at sende deres umiddelbare tanker op på skærmen via mobiltelefonen til 1231 Rumtosset og dernæst svare på, hvad der får dem til at skrige.

Det er en rigtig god ide, at opfordre til at dele og interagere med det vi oplever. Men den triste indpakning på den hvide væg, formår ikke at lokke mig til at interagere med Arial 12 pkt. #000000. Der mangler helt enkelt en kreativ og lækker, grafisk løsning, der matcher kunsten i teaterudstillingen. Noget, der vækker mine sanser og giver mig lyst til at skrive og skrige:
at vi mener, vi er den overlegne og intelligente race – giver mig lyst til at skrige

Udstillingen varer ca. 40 minutter og kører fra d. 7/2-15/2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>